MonPlaneta
Bategen una anguila fòssil en honor al guitarrista de Black Sabbath
  • CA

Un equip de paleontòlegs escandinaus fans del rock i el heavy metal han batejat una nova espècie d’anguila fòssil en honor a Tony Iommi, el guitarrista de la llegendària banda Black Sabbath. L’animal, que va viure fa aproximadament 469 milions d’anys, va ser descobert a Rússia, a prop d’un riu. En declaracions a la cadena nord-americana NBC News, el paleontòleg Mats Eriksson explica com és la seva manera de “rendir homenatge a un dels millors guitarristes del món en una de les millors bandes de la història”. A més, afegeix que va contactar amb el mànager de Iommi i que aquest li va comunicar que estaven contents amb la seva decisió.

El Drepanoistodus Iommii va viure durant l’Ordovicià, un període geològic que va durar 41,6 milions d’anys en què els oceans eren plens dels avantpassats de les estrelles i els eriçons de mar actuals i on també hi havia animals semblants a les anguiles actuals, com la que ha estat descoberta. Els fòssils d’aquest exemplar es van trobar en una formació de roca calcària que durant l’Ordovicià era el fons d’un oceà i on els científics esperen fer encara més descobriments.

Tony Iommi en una imatge més recent | Flickr
Tony Iommi en una imatge més recent | Flickr

Pel que fa al nom triat per a la nova espècie, no és la primera vegada que aquest grup de científícs suecs i danesos bategen un dels seus descobriments en relació amb el rock i el heavy metal. Lemmy Kilmister, el llegendari baixista i líder de Motörhead, també va ser homenatjat, com també ho va ser el cantant danès King Diamond. Pel que fa a Tony Iommi, és considerat una de les figures definitòries del so del heavy metal, sent responsable de la sonoritat fosca de Black Sabbath. Justament, Eriksson no descarta batejar noves espècies en honor als altres membres fundadors de la banda: el bateria Bill Ward, el baixista Geezer Butler i, és clar, el cantant Ozzy Osbourne.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa