MonPlaneta
‘A Blanes, no em fumis la platja!’
  • CA

L’Ajuntament de Blanes, a través dels departaments de Residus i Neteja i Medi Ambient, ha organitzat per aquest dijous 12 d’agost una jornada de neteja de platges. La iniciativa serà possible gràcies al suport de l”empresa de neteja i recollida de residus Nora, a més a més d’un reduït grup de voluntaris i voluntàries.

La iniciativa forma part de la campanya endegada aquest estiu pel consistori blanenc amb el suport de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer a Girona: ‘A Blanes, no em fumis la platja!’. Així, si bé es tracta de netejar de petits residus la platja que envolta l’emblemàtic conjunt rocall de Sa Palomera –que marca l’inici de la Costa Brava- es prioritzarà un dels que està directament relacionat amb l’objectiu de la campanya: les burilles de les cigarretes de tabac.

Jornada de Neteja de Platges el dijous 12 d’agost

La jornada s’ha programat tenint molta cura de no molestar els usuaris i usuàries de la platja de Sa Palomera que, sobretot ara que estem al pic de l’estiu, aprofiten aquest privilegiat racó per banyar-s’hi i passar-hi el dia. Per aquest motiu, la neteja tindrà lloc a primera hora del matí, entre les 8 i les 10, amb diverses batudes per diferents segments de la platja que s’aniran assignant als que formin part de l’activitat.

Per participar en la jornada cal apuntar-se prèviament en seguiment dels protocols que marquen les mesures de contenció de la pandèmia, a través del correu [email protected]. Pot donar un cop de mà tothom qui vulgui, només amb la precaució que, si són menors d’edat, cal que vagin acompanyats d’un adult.

La recollida de residus es farà amb l’ajut de material de treball adequat, sanitàriament preparat per aquest tipus de tasques, i a tothom qui actuï com a voluntària o voluntari se l’obsequiarà amb un ‘Kit de Reciclatge’. L’objectiu prioritari no és la recollida de burilles –que també-, sinó conscienciar la ciutadania perquè col·labori cívicament i no llenci o enterri aquests molestos residus a la sorra.

A més a més, es podrà contribuir en la neteja i protecció del medi ambient. La campanya ‘A Blanes, no em fumis la platja!’, té per objectiu fer desaparèixer les burilles que habitualment es troben a l’entorn de les platges, una pràctica que malauradament no afecta tan sols Blanes, sinó tots aquests tipus d’espais en general, a conseqüència del comportament incívic d’alguns fumadors i fumadores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa