MonPlaneta
Identifiquen catorze descendents vius de Leonardo da Vinci
  • CA

Leonardo da Vinci sempre apareix molt amunt a la llista dels genis més grans que ha donat la humanitat. Actualment, hi ha catorze persones que poden afirmar ser familiars seus, i el seu ADN servirà per explorar si hi ha raons genètiques que expliquessin les seves enormes creativitat i intel·ligència i altres característiques associades, com ara el fet que fos esquerrà o les seva extraordinària sensibilitat.

Alessandro Vezzosi, historiador del Museo Ideale Leonardo da Vinci; i Agnese Sabato, presidenta de l’Associació del Patrimoni de Leonardo da Vinci, han publicat un article a la revista ‘Human Evolution’ on informen dels resultats del seu estudi, que ressegueix set segles de l’arbre genealògic del geni, 21 generacions que comencen amb el seu re-re-rebesavi Michele, el 1331, i que arriben fins el dia d’avui. Vezzosi i Sabato van seguir cinc grans branques de la família Da Vinci. Leonardo, tot i que no va tenir fills, tenia 22 mitjos germans, ja que era fill il·legítim, i és així com els historiadors van resseguir l’arbre genealògic en una línia masculina directa des del seu pare, Piero Fruosino di Antonio da Vinci i del seu mig germà, Domenico.

Els descendents identificats, afirma l’estudi, tenen entre 1 i 85 anys. La idea dels investigadors és analitzar el seu genoma, en concret el cromosoma Y, que es passa només entre mascles i on hi ha la marca genètica de la identitat personal i familiar de la família Da Vinci i, és clar, la de Leonardo. Com que aquesta línia familiar masculina no s’ha trencat, és probable que el cromosoma hagi canviat molt poc des d’aleshores. Aquest estudi, és clar, també servirà per conèixer més coses sobre la personalitat i la salut de Leonardo i per identificar les seves restes, que es creu que són a Amboise (França) però que mai no han estat localitzades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa