MonPlaneta
Descobertes les estàtues gegants d’animals més antigues del món
  • CA

Unes escultures de camells, gravades a parets de roca a Aràbia Saudita, podrien ser les estàtues gegants d’animals més antigues que s’han trobat mai al món. Segons un estudi publicat a la revista ‘Journal of Archaeological Science’, els patrons d’erosió, les marques d’eines i els ossos d’animals trobats al jaciment on hi ha aquestes estàtues indiquen que podrien tenir entre 7.000 i 8.000 anys d’antiguitat.

Descobertes l’any 2018, de bon principi els investigadors van pensar que tenien aproximadament 2.000 anys, per la seva semblança amb els relleus que hi ha a la famosa ciutat de Petra, a Jordània. Les darreres investigacions, però, revelen que aquests camells gegants són molt més antics, tot i que aconseguir determinar quan es van fer suposa tot un repte pels investigadors perquè, a diferència de les pintures, per exemple, no hi ha cap rastre de matèria orgànica a partir del qual fer una datació acurada.

En alguns casos la cara dels camells continua sent perfectament visible | Journal of Archaeological Science
En alguns casos la cara dels camells continua sent perfectament visible | Journal of Archaeological Science

Tot i això, aquest darrer estudi proposa que som davant de les estàtues de gran escala d’animals més antigues que s’han trobat mai i que, de fet, molt probablement fins i tot són anteriors a la domesticació dels camells, un avenç que va revolucionar el desenvolupament econòmic de la zona, molt propera a l’anomenat “bressol de la civilització” que va ser, precisament, a l’Orient Mitjà. Així, aquests relleus de gran format serien anteriors a monuments antics tan coneguts com Stonehenge, que té uns 5.000 anys d’antiguitat, o a les piràmides de Giza, que en tenen uns 4.500.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa