MonPlaneta
Descobert un pterosaure enorme, el més semblant a un drac que s’ha vist mai
  • CA

Fa 105 milions d’anys, a l’actual Austràlia, hi havia rèptils voladors gegantins, com si fossin dracs, solcant els cels. Així ho explica un article publicat a la revista ‘Journal of Vertebrate Paleontology’, que explica com s’ha identificat un fòssil com el d’un pterosaure descomunal, amb una envergadura de gairebé set metres i que vivia als voltants del gran mar interior que hi havia on ara hi ha Queensland. Per la fisonomia del seu crani, sembla que s’alimentava de peixos, tot i que és possible que també devorés dinosaures petits o exemplars joves d’espècies més grans.

En declaracions a la web de la Universitat de Queensland, l’investigador postdoctoral Tim Richards, autor principal de la descoberta, explica com va ser feta en una perdrera al nord-est de l’estat el juny de 2011 per un buscador d’or i fòssils. El científic també afirma que devia ser una “bèstia terrorífica” i, probablement, “el més proper que tenim a un drac real”. Pel seu crani, el nou pterosaure ha estat batejat Thapunngaka shawi, que vol dir “boca de llança” en la llengua perduda de la tribu aborígen dels wanamara. Richards creu que, sencer, el crani devia medir més d’un metre de llarg i tenia unes quaranta dents.

Per les seves característiques, com el fet que tenien els ossos prims i buits per poder volar, les restes fòssils d’aquests animals són difícils de trobar. De fet, és la tercera espècie que se’n troba a Austràlia, i totes s’han trobat a l’oest de Queensland.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa