MonPlaneta
La Covid augmenta un 20% les possibilitats de patir disfunció erèctil
  • CA

Després de dos anys de pandèmia continuen descobrint-se noves conseqüències de la Covid-19. La més recent, un estudi que relaciona la disfunció erèctil amb la Covid-19 i que ha encès les alarmes a nivell mundial per les conseqüències que això pot tenir en els homes. Segons un estudi nord-americà publicat a la revista Sexual Medicine la Covid-19 augmenta el risc de patir disfunció erèctil en un 20%. Aquesta xifra és molt significativa i aporta noves evidències sobre les afectacions físiques de la Covid-19. L’estudi es va elaborar a partir de l’estudi de 42 centres sanitaris i 66 milions de pacients.

Els responsables de l’estudi, de la Universitat de Miami, asseguren que la principal conclusió de la investigació és la necessitat que els metges informin els pacients del risc de desenvolupar disfunció erèctil si han passat la Covid-19. També recomanen fer un seguiment exhaustiu dels casos de disfunció erèctil entre els homes que hagin estat diagnosticats recentment de Covid-19 per trobar tractaments que millorin els símptomes.

Altres seqüeles importants de la Covid-19

Les seqüeles de la Covid van molt més enllà de la disfunció erèctil. La síndrome post Covid-19 ja suposa més del 3% de les noves consultes als serveis de Neurologia. Segons un informe de la Comunitat de Madrid els motius de consulta més freqüent relacionats amb seqüeles post Covid són les cefalees (41%), els símptomes cognitius (21%), l’anòsmia/ageusia (12%) i els trastorns sensitius (12%). Els pacients que van a les consultes neurològiques asseguren que abans de la infecció no tenien aquests símptomes i que van començar quatre mesos després de passar el virus amb independència de la gravetat que va tenir la malaltia.

Els símptomes neurològics derivats de la Covid-19 / EP

El símptoma més freqüent post Covid són les cefalees mentre que els menys freqüents són els trastorns sensitius (24%), el dolor muscular (19%), la tremolor (12%) i el mareig (9%).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa