MonPlaneta
L’incendi de Torrent, que ha cremat més de 14 hectàrees, provocat per un petard
  • CA

L’explosió d’un petard hauria originat l’incendi que es va produir aquest dilluns a la tarda entre la carretera de Pals i la riera de Torrent (Baix Empordà), segons apunten els Agents Rurals. L’avís de l’incendi va arribar a les 14:49 i mentre els Bombers treballaven en les tasques d’extinció, el cos d’Agents Rurals va començar a recollir indicis per saber-ne l’origen. Sobre el terreny, els agents van trobar un petard tipus tro en el punt on hauria començat el foc i també restes de material pirotècnic. L’explosió d’aquest petard hauria acabat calcinant més de 14 hectàrees de terreny. D’aquesta superfície provisional, 12,49 ha són de terreny agrícola, 1,7 són de zona forestal i 0,18 de sòl urbà.

El petard que trobat pels Agents Rurals al camp on es va originar l'incendi de Torrents | ACN
El petard que trobat pels Agents Rurals al camp on es va originar l’incendi de Torrents | ACN

L’incendi va afectar només als terrenys del terme municipal de Torrent. Arran de l’avís per l’incendi, els Bombers van activar 19 dotacions terrestres i 7 mitjans aeris per fer retrocedir les flames que estaven en un tram entre la carretera local GI-652 a Pals i la riera. El foc es va propagar en direcció nord-est. Els Bombers van aconseguir evitar la propagació de les flames a partir de foc tècnic, eines manuals i també de les descàrregues dels mitjans aeris. Una vegada estabilitzat el foc, a dos quarts de cinc de la tarda, el cos va retirar progressivament les dotacions aèries i va mantenir les terrestres. A les sis, el cos donava per controlat l’incendi i quinze dotacions van continuar treballant-hi. En paral·lel, els Mossos van tallar la GI-652 després que, al principi del foc, les flames creuessin la carretera. La via va estar tancada en els dos sentits de la marxa fins les set de la tarda, aproximadament, quan es va reprendre la circulació.

Els Agents Rurals demanen extremar les precaucions de cara a la revetlla de Sant Joan per evitar que els petards generin nous incendis. En aquest sentit, recorden que la normativa impedeix encendre fogueres i llançar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes dins de terrenys forestals o en els 500 metres propers, des del dia 7 de març. A més, recorden quer per llançar coets i petards cal respectar la distància mínima i s’ha de fer sempre en direcció contrària a la zona forestal i a les zones agrícoles amb conreu de cereal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa