MonPlaneta
La Xina presenta un nou pla quinquennal d’exploració de l’espai
  • CA

La Xina ha presentat el seu pla pels propers cinc anys, un full de ruta ambiciós que inclou objectius com ara desenvolupar una nova nau que dugui els seus astronautes a l’espai, millorar les infraestructures existants i, fins i tot, estudiar com dur a terme una missió tripulada a la Lluna d’aquí a pocs anys.

Així, el país continua la seva cursa amb la mirada posada a igualar o superar els Estats Units i l’Agència Espacial Europea en èxits en exploració de l’espai. Els darrers anys ja han vist un augment sense precedents de la seva activitat, amb l’inici de la construcció d’una nova estació espacial o l’enviament d’un vehicle d’exploració a Mart. A més, el 2019 es va convertir en el primer país a enviar una nau a la cara oculta de la Lluna.

La sonda Chang'e 3 a la Lluna | Acadèmia Xinesa de les Ciències
La sonda Chang’e 3 a la Lluna | Acadèmia Xinesa de les Ciències

Precisament, el nostre satèl·lit continua sent un dels principals objectius de la Xina. Durant els propers cinc anys, el país vol enviar dues naus més a la Lluna, concretament als pols, on hi podria haver gel. Si el primer hauria de tornar a la Terra amb mostres de la regió, el segon es dedicarà a explorar una zona que es troba permanentment a la foscor. A més, entre els plans de la Xina també hi ha buscar suports internacionals per construir una estació d’investigació a la superfície del satèl·lit.

Tant aquest darrer pla com el d’una missió tripulada a la Lluna són objectius a més llarg termini, pels quals no s’estableix una data clara. Tot i això, tenint en compte que la NASA espera poder tornar a dur-hi persones a partir del 2025, podria ser que la Xina mirés d’avançar-se tant com li fos possible.

El mòdul Tianhe abans de ser posat en òrbita | Wikimedia Commons
El mòdul Tianhe abans de ser posat en òrbita | Wikimedia Commons

Més enllà de la Lluna, però, el gegant asiàtic també vol explorar asteroides propers a la Terra, tornar a Mart i també enviar una nau a Júpiter. Uns objectius molt ambiciosos però que compten amb el suport d’una de les principals potències del món, que s’ha marcat l’exploració del sistema solar com una de les seves prioritats més importants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa