MonPlaneta
La Xina es prepara per a una missió tripulada a la Lluna
  • CA

La propera persona que posi els peus a la Lluna podria ser un astronauta xinès. Segons les darreres informacions, el gegant asiàtic s’està preparant per enviar una missió tripulada al nostre satèl·lit l’any 2030, i és per això que posa a punt una nova generació de coets que, si tot va segons els plans, es presentarà el 2028 i tindrà prou potència com per enviar-hi una nau tripulada d’una massa d’entre 10 i 50 tones. De fet, la potència del coet podria ser suficient, fins i tot, per enviar un coet a Mart.

Així doncs, la cursa espacial continua a un ritme frenètic per a la Xina, que s’ha marcat com a objectiu ser el proper país que enviï persones a la Lluna. La NASA, però, que fins ara ha estat l’única que ha pogut acomplir aquesta fita, espera fer-hi arribar una missió tripulada el 2024, en el que suposaria el retorn de l’agència al satèl·lit després del seu darrer allunatge, el 1972. Darrerament, però, hi ha hagut diversos retards, especialment relacionats amb el disseny dels nous vestits espacials.

Primera imatge de la cara oculta de la Lluna enviada per la sonda Chang'e 4 | Administració Espacial Nacional Xinesa
Primera imatge de la cara oculta de la Lluna enviada per la sonda Chang’e 4 | Administració Espacial Nacional Xinesa

Segons les darreres informacions dels mitjans oficials xinesos, del passat mes de maig, el país asiàtic està desenvolupant el seu nou coet súperpesant, el Llarga Marxa 9, molt més gran que els actuals i que està basat en els míssils balístics intercontinentals de les seves forces armades. En aquest cas, el Llarga Marxa 9 duplicaria la capacitat de càrrega i la potència del Llarga Marxa 5 que és, fins el moment, el coet més gran de què disposa la Xina.

A més d’aquesta probable missió a la Lluna, el mateix 2030 la Xina espera poder enviar, també, un coet a Mart, en aquest cas amb la missió de recollir mostres que puguin ser retornades a la Terra el més aviat possible per ampliar el coneixement que tenim sobre aquell planeta. Una missió, per cert, molt semblant a la que també està duent a terme la NASA, que ja ha aconseguit les mostres de roca marciana i que, durant els propers anys, enviarà una nau per tal de recollir-les i dur-les cap al nostre planeta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa