MonPlaneta
El capità Kirk de ‘Star Trek’ anirà a l’espai als 90 anys
  • CA

William Shatner, l’actor quebequès de fama mundial per haver interpretat el capità James T. Kirk a la sèrie i les pel·lícules originals de ‘Star Trek’, anirà, per fi, realment a l’espai. Segons va informar aquest dilluns la companyia de viatges espacials Blue Origin, Shatner, de noranta anys, sortirà en un coet New Shepard juntament amb tres persones més el proper 12 d’octubre, en el que serà el segon viatge tripulat d’aquesta empresa, propietat del fundador d’Amazon, Jeff Bezos.

Així, Shatner es convertirà en la persona de més edat que ha anat a l’espai, un rècord que resulta com a mínim curiós que aconsegueixi una persona que es va fer cèlebre el 1966 interpretant el paper de comandant d’una nau espacial del segle XXIII, l’USS Enterprise (NC-1701). Com va expressar ell mateix en un comunicat, després que es fes públic que seria un dels tripulants d’aquest viatge, “He sentit parlar de l’espai durant molt de temps. Ara aprofito l’oportunitat de veure’l per mi mateix. Quin miracle”.

Leonard Nimoy (Mr. Spock) i William Shatner (James T. Kirk) a la sèrie original de 'Star Trek', de 1966
Leonard Nimoy (Mr. Spock) i William Shatner (James T. Kirk) a la sèrie original de ‘Star Trek’, de 1966

Com el primer viatge de Blue Origin, que va dur a l’espai el seu fundador, Jeff Bezos, durarà uns 10 minuts i durà Shatner i els seus companys més enllà de la línia Karman, a 100 quilòmetres damunt la Terra, considerat el límit del nostre planeta. Tot i que els viatges espacials que es fan a dia d’avui tenen molt poc a veure amb els que William Shatner va recórrer a la ficció durant la seva joventut, el cert és que milions de persones arreu del món s’han sentit sorpreses i alhora molt contentes que, finalment, el capità Kirk pugui anar a l’espai de debò i, encara més, que vagi valentament on cap home de la seva edat no ha anat mai abans, parafrasejant una de les frases més conegudes de la mítica sèrie de televisió, un dels grans fenòmens de masses de la indústria de l’entreteniment del segle XX.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa