MonPlaneta
Xoc entre animalistes i Govern pel presumpte incompliment de la normativa sobre gossos de caça
  • CA

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha assegurat que la denúncia presentada per les entitats animalistes per incompliment de la normativa que protegeix els gossos de caça es basa en acusacions “que no s’ajusten a la realitat”. Els grups afirmen que el Departament ha reinterpretat la normativa de manera “contrària” a la llei per donar més “privilegis” als caçadors, i demanen a la Fiscalia de Medi Ambient que investigui i actuï “amb diligència”.

Les associacions animalistes exposen que la “reinterpretació” que es fa des del Govern obra la porta a que s’excerceixin pràctiques com l’amputació d’orelles i cues “per motius científics o de maneig” o que allò considerat maltractament s’adapti per als gossos de caça. Segons les mateixes organitzacions també permet mantenir fins a 20 gossos de més de 8 mesos i un nombre indeterminat de cadells sense necessitat d’estar inscrits en el registre de nuclis zoològics.

Els denunciants asseguren que hi ha dues instruccions signades pel Director General del Cos d’Agents Rurals i pel Director General de Polítiques Ambientals del Medi Natural que concreten aquestes reinterpretacions de la normativa i que es van fer arribar al Cos d’Agents Rurals encarregats de fer-la complir a través de l’aixecament d’actes per infracció.

Per la seva banda, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha assegurat a Europa Press que “la Llei de protecció dels animals és aplicable per a tothom i tots els sectors, incloent el sector de la caça”. El Govern indica que com a resposta a una petició de la Federació Catalana de Caça, el juliol de 2020 se li va adreçar un escrit per clarificar aspectes de la normativa i establir criteris “que en cap cas es poden considerar rebaixes a la protecció del benestar dels animals”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa