MonPlaneta
La Xina prepara un exèrcit de 100.000 ànecs per combatre una plaga de llagostes al Pakistan

La Xina s’està preparant per enviar un exèrcit de 100.000 ànecs al Pakistan perquè combatin les grans plagues de llagostes que estan devastant les collites del país, segons informa a la seva web la cadena britànica BBC.

Citant experts agrícoles, la cadena pública afirma que un sol ànec pot arribar a menjar més de 200 insectes cada dia i ser més efectiu que els pesticides a l’hora de frenar la destrucció dels cultius durant la pitjor plaga de llagostes que ha patit el país durant els darrers vint anys, en una situació semblant a la que també està afectant l’est d’Àfrica.

Dins d’aquest programa de lluita contra les llagostes, els ànecs han estat descrits com a “armes biològiques” que, en aquest sentit, són molt més voraces que els pollastres. De moment, properament es faran proves a la Xina mateix abans d’enviar els ànecs a les joves més afectades per la plaga.

L’any 2000, la Xina ja va actuar d’una manera semblant durant una plaga que va tenir lloc a la província de Xinjiang, al mateix país, enviant-hi 30.000 ànecs, i confien que aquest cop tornin a demostrar que són una plaga per a les llagostes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa