MonPlaneta
La Xina prepara un exèrcit de 100.000 ànecs per combatre una plaga de llagostes al Pakistan
  • CA

La Xina s’està preparant per enviar un exèrcit de 100.000 ànecs al Pakistan perquè combatin les grans plagues de llagostes que estan devastant les collites del país, segons informa a la seva web la cadena britànica BBC.

Citant experts agrícoles, la cadena pública afirma que un sol ànec pot arribar a menjar més de 200 insectes cada dia i ser més efectiu que els pesticides a l’hora de frenar la destrucció dels cultius durant la pitjor plaga de llagostes que ha patit el país durant els darrers vint anys, en una situació semblant a la que també està afectant l’est d’Àfrica.

Dins d’aquest programa de lluita contra les llagostes, els ànecs han estat descrits com a “armes biològiques” que, en aquest sentit, són molt més voraces que els pollastres. De moment, properament es faran proves a la Xina mateix abans d’enviar els ànecs a les joves més afectades per la plaga.

L’any 2000, la Xina ja va actuar d’una manera semblant durant una plaga que va tenir lloc a la província de Xinjiang, al mateix país, enviant-hi 30.000 ànecs, i confien que aquest cop tornin a demostrar que són una plaga per a les llagostes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa