MonPlaneta
La Xina anuncia que eliminarà la majoria de plàstics d’un sol ús de cara al 2022
Bosses de plàstic amuntagades | Europa Press

La Xina, un dels principals usuaris de plàstic del món, ha anunciat que té un pla per reduir l’ús d’aquests materials al país. En concret, els productes fabricats amb plàstic d’un sol ús, una gran part dels quals seran prohibits abans de finals de l’any 2022. D’una banda, les bosses de plàstic no-biodegradable seran eliminades a finals d’aquest mateix 2020 a les grans ciutats i, el 2022, a la resta del país. De l’altra, la indústria dels restaurants també haurà de deixar de fer servir palletes d’un sol ús abans del final d’aquest mateix any. Aquestes són les dues mesures principals, però n’hi haurà d’altres.

Amb tot això, el gegant asiàtic mira de posar fre als problemes que li causen les deixalles que generen els seus gairebé 1.500 milions d’habitants. El volum és tan gran que la deixalleria més gran del país, d’una mida equivalent a la de cent camps de futbol, s’ha omplert 25 anys abans del què esperaven les autoritats. La Xina, de fet, és el principal productor mundial de residus de plàstic, amb uns 60 milions de tones anuals, una xifra molt per sobre de la del segon país, els Estats Units, amb 38 milions de tones anuals.

L’anunci de la Comissió de Desenvolupament Nacional i Reformes del govern xinès va anunciar les mesures aquest diumenge. Totes seran implementades abans del 2025 i, a més de les ja esmentades, també inclouen la prohibició de les bosses de plàstic de menys de 0,025mm de gruix, l’obligació dels restaurants de reduir el seu ús de plàstics d’un sol ús en un 30%, l’eliminació total d’aquests productes dels hotels… Tot plegat, com a part d’uns esforços que molts països consideren tardans però que poden tenir un impacte enorme en la generació mundial de residus tenint en compte la població del país. La seva implementació, doncs, encara que sigui tard, serà una bona notícia per a tot el món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa