MonPlaneta
La Xina anuncia que construirà una base a la Lluna durant la propera dècada

La Xina ha anunciat la seva intenció de tenir en funcionament una estació de recerca científica a la Lluna “d’aquí a uns deu anys”, segons ha revelat l’agència de notícies estatal Xinhua. L’Administració Espacial Nacional Xinesa, segons ha explicat el seu cap, Zhang Kejian, planeja construir les instal·lacions a prop del Pol Sud del nostre satèl·lit, i les missions per aconseguir-ho, tot i que n’hi ha molt poca informació, haurien de començar a principis de 2020.

Aquesta és la darrera novetat en una cursa espacial on, després dels darrers èxits, sembla que el gegant asiàtic està prenent la primera posició davant d’uns Estats Units que, fa poc, van anunciar l’inici de treballs conjunts amb el mateix objectiu.

Actualment, a més de l’aterratge a la cara oculta de la Lluna, la Xina també ha posat en òrbita dues estacions espacials tripulades, Tiangong-1 i Tiangong-2, i planeja construir una estació més gran i permanent durant els propers anys. A més, i pel que fa a les missions al satèl·lit, l’agència espacial xinesa també vol provar, aquest mateix any, d’enviar una nau fins la seva superfície i fer-la tornar amb mostres.

A dia d’avui es disposa de molt poca informació addicional sobre els plans xinesos de colonització de la Lluna però, pel que es desprèn d’aquest darrer anunci, sembla molt possible que la presència humana permanent al satèl·lit sigui molt a prop de convertir-se en realitat, sigui gràcies a la col·laboració entre els Estats Units i la Xina o de la mà del país asiàtic pel seu compte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa