MonPlaneta
La xarxa pública de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics s’ampliarà a 88 estacions
Cada cop hi ha més punts de recàrrega de cotxes elèctrics
Cada cop hi ha més punts de recàrrega de cotxes elèctrics | Olivier Le Moal

!--akiadsense-->

Catalunya sumarà 22 noves estacions a la seva xarxa pública de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics, 15 d’elles situades a noves ubicacions. La mesura, emmarcada en el desenvolupament del pla per al desplegament d’infraestructura de recàrrega per al vehicle elèctric 2016-2019, ha estat impulsada pel Departament d’Empresa i Coneixement i ampliarà fins a 88 el nombre d’estacions ràpides a la xarxa viària bàsica catalana. L’Institut Català d’Energia, a més, ja treballa perquè l’any 2019 cap punt del país quedi a més de 30km d’un punt de recàrrega ràpida.

Se situaran dues estacions noves a Manresa, Lleida, Figueres, Montmeló, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Sant Feliu de Guíxols, Tarragona; i una nova estació a Vilobí d’Onyar, Cambrils, Móra la Nova, Móra d’Ebre, Cervera, Sant Vicenç dels Horts, Vic i el Vendrell. La Generalitat, mitjançant l’ICAEN, ha destinat 854.750€ a incentivar i desplegar la instal·lació d’aquestes estacions, la gestió de les quals anirà a càrrec dels corresponents ajuntaments o corporacions locals. A totes aquestes estacions, a més, s’hi podrà accedir amb qualsevol de les targetes d’usuari emeses per les corporacions locals que gestionen les estacions, garantit la interoperativitat dels diversos punts de recàrrega de la xarxa. Aquestes noves localitzacions augmenten la cobertura geogràfica del vehicle elèctric, donant suport a la demanda de mobilitat interurbana i proporcionant la seguretat de disposar d’estacions de recàrrega ràpida en desplaçaments pel país en vehicle elèctric. Les estacions de recàrrega ràpida proporcionen una autonomia d’uns 120km en 30 minuts. L’objectiu de l’ICAEN és que, l’any 2019, la xarxa assoleixi les 100 estacions i que tot el territori català tingui un punt de recàrrega ràpida a menys de 30km.

Mapa de la xarxa pública d'estacions de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics
Mapa de la xarxa pública d’estacions de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics | Institut Català d’Energia

!--akiadsense-->

Des de l’any 2016, la Generalitat ha destinat 2,29 milions d’euros en el desplegament d’aquesta xarxa. La mobilitat elèctrica s’està consolidant a Catalunya i actualment ja compta amb més de 12.000 vehicles que funcionen amb electricitat. A més, un 1% dels nous turismes matriculats i un 4% de les noves motocicletes matriculades són elèctrics, mentre que un 9% dels turismes matriculats són híbrids. L’ICAEN ha contribuït a aquest impuls mitjançant el pla estratègic i també gràcies a la Taula d’Infraestructures de recàrrega del vehicle elèctric a Catalunya, que reuneix tots els agents del sector amb l’objectiu d’identificar i superar les barreres que limiten la implantació del vehicle elèctric.

A més del desplegament de la xarxa pública de recàrrega ràpida, també s’ha constituït l’Aliança de Municipis per a la Interoperabilitat, que facilita l’accés a les estacions de recàrrega amb una única targeta d’usuari, s’ha format més de 300 instal·ladors de punts de recàrrega d’aparcaments privats, s’ha elaborat un mapa d’estacions de recàrrega en temps real i s’han realitzat propostes normatives al govern de l’Estat per fomentar l’electrificació del transport per carretera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa