Un voltor mor electrocutat en un suport elèctric a l’Urgell

Els Agents Rurals han requerit a la companyia elèctrica que prengui les mesures necessàries per impedir que hi hagi més accidents d'aquest tipus, que darrerament són força habituals

El voltor electrocutat a Puigverd d'Agramunt

El voltor electrocutat a Puigverd d’Agramunt | Agents Rurals

Un voltor ha mort, pressumptament electrocutat en un suport elèctric, al terme municipal de Puigverd d’Agramunt, a la comarca de l’Urgell. Els Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat han estat els qui han trobat l’animal mort, i han requerit a la companyia distribuïdora d’electricitat que en retiri el cadàver i realitzi les mesures correctores adients perquè aquest fet no es torni a produïr, especialment en una zona de proteció d’avifauna com aquella.

Durant els darrers mesos un nombre considerable d’ocells han mort en circumstàncies semblants. El maig d’aquest mateix any, un altre voltor va morir electrocutat al Pallars Jussà; al juliol, una àliga va morir en una torre elèctrica a la Noguera i, aquest mateix mes de setembre, una altra a la Vall Fosca. L’accident recent més greu d’aquest tipus, però, va tenir lloc el mes d’agost, quan gairebé seixanta cigonyes es van electrocutar amb uns cables d’alta tensió a Sant Quirze de Besora, a Osona.

Nou comentari