Un voltor mor electrocutat a Rupit (Osona)

Els Agents Rurals han instat la companyia elèctrica a prendre les accions necessàries per impedir que fets com aquest es repeteixin

Voltor mort Rupit

El voltor que ha mort electrocutat a Rupit | Agents Rurals

Els Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació han recollit, aquest dilluns al matí, un exemplar mort de voltor a Rupit (Osona). Segons ha informat el Cos a través de les xarxes socials, la causa de la mort de l’animal hauria estat l’electrocució en una torre elèctrica. Com fan sempre en aquests casos, els Agents Rurals informat de l’accident la companyia elèctrica responsable de la instal·lació, instant-la a prendre les mesures pertinents per impedir que casos com aquest es repeteixin.

Aquest mes de gener està resultant especialment negre, tant pel que fa a les morts per electrocució com la d’aquest darrer cas com, també, per morts d’aus per altres causes però que també són responsabilitat dels humans. El passat dia 16, un duc i un milà reial van morir, tots dos electrocutats, en dos accidents que es van produir a les Terres de Ponent. Poc abans, el dia 11, dos voltors van morir i un va resultar ferit en ser atropellats per un cotxe a Camarasa (la Noguera). Finalment, el dia 7, un aligot comú i un altre duc van morir electrocutats en torres elèctriques al Montsià. Malgrat els advertiments dels Agents Rurals a les companyies elèctriques i l’esforç de la Generalitat per reduir aquests accidents, continuem havent de lamentar-los.

Comentaris

    Fat Boy 21 de Gener de 2019 14:44
    De primer he pensat que era el Boadella.

Nou comentari