MonPlaneta
VÍDEOS | L’espectacular creixement del cabal del riu Onyar a Girona

El riu Onyar ha quedat pràcticament desbordat al seu pas per Girona aquest diumenge com a conseqüències de les fortes pluges que s’han produït en les darreres hores. La pluja continuada que ha caigut durant tota la nit també ha fet créixer de manera important els cabals dels rius Ter i Daró. Tot i això, l’Ajuntament de Girona descarta que hi hagi un risc imminent de desbordament de rius a la ciutat. La mitjana del cabal aquest diumenge és de 300 metres cúbics per segon, la meitat del que caldria per arribar a una situació de desbordament.

Així ho ha afirmat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que ha explicat que s’ha tancat el pas a les passeres que travessen el riu Onyar per precaució, des de la Creueta fins a la Font del Rei. Davant d’això, Protecció Civil manté l’alerta de l’Inuncat, ha recomanat als municipis de l’Empordà, el Gironès i la Selva afectats per les pluges que activin els seus plans d’emergència municipal i demana a la població que s’evitin rius, rieres, passos a nivell i zones inundables.

Aquí podeu veure alguns vídeos que ens han fet arribar l’Anna i la Nina Pla del pas del riu Onyar per Girona aquest diumenge 18 de novembre:

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gironí a novembre 18, 2018 | 16:38
    Gironí novembre 18, 2018 | 16:38
    Abans del canvi climàtic hi havia, com a mínim, dues llevantades a l'any; el que Josep Pla en deia "El temporal de les faves" a la primavera, i "El rentabotes", a la tardor. Ara el temporals de llevant son una cosa extraordinària. Tinc gairebé 80 anys i, sincerament, pensava que no veuria mai més l'Onyar tan gros com avui.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa