MonPlaneta
[VÍDEO] La posidònia, la planta marina que també està en perill per l’acció dels humans

Li diem “alga” però en realitat és una planta: la posidònia.

Si aquest estiu feu vacances a les Illes Balears o a qualsevol punt del litoral mediterrani és possible que la veieu sobre la platja. En gran quantitats, negre, i en la majoria de les ocasions ens molesta perquè tapa la sorra blanca i fina. Però en realitat fins i tot quan està morta i s’acumula al litoral, té una funció ecològica perquè evita l’erosió de les platges.

Posidònia seca a la platja

!--akiadsense-->

Ara bé, la màxima importància d’aquesta planta la té quan es troba en el seu hàbitat natural. Al fons marí. Forma unes grans praderies que contribueixen no només a la transparència de les aigües sinó també a la proliferació de plantes i altres organismes que són vitals per l’equilibri marí.

Però aquestes praderies per l’acció dels humans estan desapareixent. És per això que repdoduim un vídeo de l’associació Mallorca Blue que recorda el perill de la reducció d’aquesta planta.

Mallorca Blue és un col·lectiu d’apneistes, i amants de la vida de les aigües de la costa de Mallorca, i de la bellesa de la mar. Volen compartir-ne “les meravelles i també mostrar els desastres que veim quan ens submergim a l’aigua en excursions per la costa de l’illa i que, per desgràcia, romanen ocults per a la majoria de la gent”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa