MonPlaneta
VÍDEO | Espectacular explosió del volcà Popocatépetl, a Mèxic

El volcà Popocatépetl, l’estat mexicà de Puebla, al centre-est del país, ha estat l’escenari d’una forta explosió aquest dimarts. Les càmeres de seguretat instal·lades per les autoritats per seguir l’activitat del volcà han captat el moment en què s’ha produit.

Segons informen les autoritats de l’estat de Puebla, l’explosió s’ha produit a les 21:38 hora local –les 4:11 de la matinada d’aquest dimarts a Catalunya– i ha generat una emissió de vapor d’aigua, vapor i cendra que s’ha alçat fins a una altura de 1,2 quilòmetres. A més, el volcà ha expulsat fragments de roca incandescent en un radi de 2,5 quilòmetres al voltant del cràter. Tot i això, no s’han hagut de lamentar danys personals ni materials, malgrat que s’espera que a les poblacions properes al volcà es produeixi, durant les properes hores, un episodi de caiguda de cendra.

Aquesta altra càmera de control del volcà, per bé que en blanc i negre, permet veure molt millor la potència de l’explosió que s’ha produit al volcà, que s’alça fins a gairebé 5.500 metres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa