MonPlaneta
[VÍDEO] ‘Blob’, l’organisme sense cervell i 720 sexes
El ‘Blob’ que es pot veure a al Zoo de París | Youtube

Es diu physarum polycephalum però li diuen ‘Blob’ i es pot veure aquests dies al zoo de París. No és ni un animal, ni una planta, ni un fong. No té cervell però pensa i és capaç d’aprendre i transmetre els seus coneixements. No té boca, ni estòmac, ni ulls però pot detectar aliment i digerir-lo. No té cames ni braços però es mou i en un dia pot duplicar les seves dimensions. I si el tallen per la meditat, té la capacitat de curar-se en dos minuts. És per això que se’l considera quasi immortal.

El ‘Blob’ és des d’aquest cap de setmana una de les criatures que més interès deperten al zoo de París. El seu director, Bruno David, afirma que “és realment una de les coses més extraordinàries que viuen a la Terra avui en dia” i considera que aquesta criatura és “un dels misteris de la natura”.

Els científics creuen que es comporta com una barreja entre un animal i un fong, però amb moltes diferències, ja que no hi ha mascles ni femelles sinó fins a 720 sexes diferents.

S’assembla a una esponja, és de color groc, però també hi ha varietats roses, blanques i vermelles. Només té una sola cèl·lula, a vegades amb molts de nuclis que poden replicar el seu ADN i dividir-se.

Es troba normalment en llocs on hi ha descomposisió de fulles i troncs d’arbres. llocs frescos, humits i foscos i sembla estacionari, però avança pel terreny a un ritme d’un centímetre per hora a la recerca de preses entre espores de fongs, bacteris i microbis.

Mireu què és el ‘Blob’

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa