MonPlaneta
Veterinaris alerten que els assalts animalistes a granges amenacen la vida dels animals
Activistes entren en una granja de porcs de Sant Pere de Vilamajor per denunciar les condicions animals
Activistes entren en una granja de porcs de Sant Pere de Vilamajor per denunciar les condicions animals | Meat The Victims

!--akiadsense-->

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona han alertat aquest dimarts a través d’un comunicat de les greus conseqüències en els animals els assalts dels activistes animalistes a les granges, que poden tenir greus seqüeles per a la seva salut i benestar i posar la seva vida en un risc molt elevat. A més de les situacions d’estrès que impliquen aquests incidents, també es facilita l’entrada de malalties i agents infecciosos a les instal·lacions ja que es trenquen els protocols de bioseguretat que asseguren la salut dels animals de les explotacions. L’entitat s’ha referit explícitament a l’assant recent a una granja de conills d’Osona, fent èmfasi en què aquests animals són especialment sensibles a l’estrès i assumeixen qualsevol persona aliena com un depredador, sentint-se immediatament i greument amenaçats. A causa de la seva curta vida, a més, tenen un sistema immunològic molt dèbil i, per tant, poden patir fàcilment infeccions, especialment respiratòries.

En el cas de Gurb, l’informe veterinari posterior va concloure que l’acció va provocar la mort d’un centenar d’animals i que molts altres van presentar seqüeles físiques importants. Una quinzena de mares havien estat sostretes de l’explotació, deixant orfes les seves cries.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa