Les autoritats brasileres estan investigant quin és l’origen d’un gran vessament de cru que ha afectat dotzenes de plages del nord-est del país. Segons s’ha pogut saber fins ara, les anàlisis conclouen que el material vessat no és d’origen brasiler i que tot prové de la mateixa font, tot i que no se’n coneixen més detalls. Una vuitena d’estats del país s’han vist afectats i, tot i que no hi ha proves que hagi contaminat el peix ni el marisc de la regió, com a mínim sis tortugues marines i un ocell han mort.

Nas últimas semanas recebemos relatos de derrames de piche em algumas praias do Piauí, do Ceará, do Rio Grande do Norte e de Pernambuco. ㅤ Nos últimos dias temos sido contatados por diferentes ocorrências de encalhe de tartarugas marinhas com resquícios de contato com piche. A primeira ocorrência aconteceu em Sabiaguaba no início do mês de setembro. No último final de semana fomos alertados por moradores do Serviluz que também encontraram uma tartaruga nessa condição. Ainda foram somadas à esse casos em Flecheiras, Taíba e Jericoacora. ㅤ Ao todo já foram cinco encalhes, dos quais tivemos conhecimento, de tartarugas encontradas com piche em setembro no estado do Ceará. Tem sido desesperador encontrar esses animais nesse estado. O sentimento de impotência em relação a essas enormes manchas de piche no litoral é assustador e é preciso que alguma posição do poder público seja tomada. ㅤ Lembrem-se que em casos de ocorrências de tartarugas marinhas (vivas ou mortas) entrem em contato conosco através do número (85)98597-3007 (Projeto Gtar) e/ou através do nosso direct. É importante também que nenhuma ação seja tomada antes da chegada da nossa equipe.

A post shared by Instituto Verdeluz (@institutoverdeluz) on

El vessament es va detectar per primer cop el passat 2 de desembre i s’escampa a través de 1.500 quilòmetres, havent estat detectat a més d’un centenar de llocs, afectant la vida salvatge i també l’enonomia, ja que algunes platges populars al país han vist l’arribada de la marea negra. Per com s’ha distribuït, i per la descoberta de dos barrils de cru a dues platges de l’estat de Sergipe, les autoritats sospiten que el vessament podria venir d’un vaixell que va passar lluny de la costa. Pel que fa als qui són a les zones afectades, es recomana als turistes i els pescadors que no s’apropin a les taques, i alguns animals han hagut de ser netejats i alliberats o traslladats a centres de fauna per a la seva recuperació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa