MonPlaneta
Un vessament de 40.000L de dièsel al mar afecta una illa remota de la Patagònia, a Xile
  • CA
Efectius de l’Armada Xilena treballant en la contenció del vessament de dièsel | Armada Xilena

L’Armada Xilena ha hagut de desplaçar-se i desplegar-se a una illa remota de la seva costa austral després que un vessament acabés amb 40.000 litres de combustible dièsel al mar. Segons informen les mateixes autoritats militars, el vessament va tenir lloc el passat dissabte a l’illa de Guarello, a la banda xilena de la Patagònia. Una companyia minera del país, anomenada CAP, i que té una explotació de pedra calcària a l’illa, va ser la primera a informar els militars de l’accident.

Diverses unitats de la marina xilena es van desplegar a la zona en un intent d’impedir que el vessament s’escampés pel Pacífic Sud. L’Armada va informar que, aquest diumenge, s’havien aconseguir contenir uns 15.000 litres d’aigua marina contaminada gràcies a un gran desplegament de mitjans. De moment es desconeix quin és l’origen del vessament, tot i que els militars ho estan investigant per depurar responsabilitats. Greenpeace Xile, per la seva banda, ha advertit que les conseqüències mediambientals d’aquest vessament podrien ser “devastadores” en un comunicat fet públic aquest mateix dilluns. Per als ecologistes la situació és “extremadament greu”, especialment pel bon estat en què es trobava la zona afectada. A causa del seu difícil accés, Guarello i les aigües que l’envolten són plens de mamífers marins com dofins i balenes, i ara es podrien veure afectats per la contaminació, especialment en sortir a respirar.

La minera CAP ha anunciat que col·laboraria amb l’Armada en els esforços de contenció i neteja del vessament i que havia iniciat “un procés de control permanent de l’àrea” que s’afegeix a les mesures estàndard que ja duen a terme.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa