MonPlaneta
Una vacuna desenvolupada per Moderna obté resultats esperançadors contra el COVID-19
Moment en què un infermer posa una vacuna a un pacient | ACN

La companyia Moderna ha anunciat dades clíniques positives provisionals d’ARNm-1273 -candidat a la vacuna contra el nou coronavirus- en l’estudi de fase 1 dirigit per l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses (NIAID). Les dades d’inmunogenicitat estan disponibles actualment per al nivell de dosi de 25 micrograms i 100 micrograms (edats 18-55) després de dues dosis (dia 43) i en el nivell de 250 micrograms (edats 18-55) després d’una dosi (dia 29).

En concret, s’han observat augments de la inmunogenicitat depenents de la dosi en els tres nivells de dosis, i entre l’encebament i el reforç dins dels nivells de dosis de 25 micrograms i 100 micrograms. Tots els participants de 18 a 55 anys en els tres nivells de dosis seroconvirtieron el dia 15 després d’una dosi única. Així mateix, en el dia 43, dues setmanes després de la segona dosi, al nivell de dosi de 25 micrograms, els nivells d’anticossos d’unió estaven en els nivells observats en sèrums convalescents analitzats en el mateix assaig. En el dia 43, al nivell de dosi de 100 micrograms, els nivells d’anticossos d’unió van excedir significativament els nivells observats en sèrums convalescents.

En aquest moment, les dades d’anticossos neutralizants estan disponibles només per als primers quatre participants en cadascuna de les cohortes de nivell de dosi de 25 micrograms i 100 micrograms. D’acord amb les dades d’anticossos d’unió, la vacunació d’ARNm-1273 va provocar anticossos neutralitzants en els vuit participants, mesurats per assajos de neutralització per reducció de placa (PRNT) contra el SARS-CoV-2 viu. Els nivells d’anticossos neutralitzants en el dia 43 estaven per sobre dels nivells generalment observats en sèrums convalescents. “Aquestes dades provisionals de la fase 1, encara que primerencs, demostren que la vacunació amb ARNm-1273 provoca una resposta immune de la magnitud causada per una infecció natural que comença amb una dosi tan baixa com 25 micrograms”, han dit els experts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa