MonPlaneta
Unió de Pagesos exigeix que s’identifiqui els activistes que entrin a explotacions ramaderes
  • CA
Activistes entren en una granja de porcs de Sant Pere de Vilamajor per denunciar les condicions animals | Meat The Victims

Unió de Pagesos exigeix al Departament d’Interior i al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació que prenguin mesures davant les accions de col·lectius animalistes en explotacions ramaderes catalanes. Entre les mesures reclamades hi ha que la policia identifiqui les persones que accedeixin de forma no autoritzada en les empreses particulars, aplicar sancions exemplars contra els intrusos i establir un protocol per impedir que en el futur es repeteixin accions d’aquest tipus, que posen en perill les estrictes condicions sanitàries en les que es troben els animals.

La demanda del sindicat es produeix arran del nou episodi viscut aquest diumenge a Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental). En aquesta ocasió, un grup de més de 150 activistes van irrompre en una granja de vaques lleteres i s’hi van estar durant un parell d’hores fins que finalment van marxar després de la mediació policial. Un comportament, denuncia Unió de Pagesos, que deixa els professionals en una situació d’indefensió davant d’aquest tipus d’accions. El sindicat recorda que aquesta no és la primera vegada que es produeixen accions d’aquest tipus a casa nostra aquest 2019, ja que el març passat diversos activistes va accedir a una granja de porcs a Sant Pere de Vilamajor (Vallès Oriental) i a l’abril un grup d’animalistes van entrar a un escorxador de Riudellots de la Selva (la Selva).

Per tots aquests motius, Unió de Pagesos reitera que els ramaders catalans, com els de la resta de la Unió Europea, han de complir unes normes estrictes de benestar animal per assegurar una producció respectable i segura i que, d’altra banda, ha suposat per al sector un gran esforç d’adaptació tant en l’àmbit econòmic com en el de gestió de les granges i en la cura dels animals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa