MonPlaneta
Unió de Pagesos convoca una manifestació contra els ossos el 31 d’agost a Vielha
L’ós Goiat poc després de ser alliberat | Generalitat de Catalunya

Unió de Pagesos es manifestarà el pròxim dia 31 d’agost a Vielha en contra dels atacs de l’ós al Pirineu. L’organització confia comptar amb la presència de ramaders francesos, amb els quals mantené un contacte fluid. El coordinador territorial de les comarques de muntanya d’Unió de Pagesos, Joan Guitart, ha explicat que els atacs no es concentren solament a la Vall d’Aran i, per aquest motiu, esperen reunir a la manifestació ramaders d’altres comarques catalanes i de la vessant francesa. Guitart ha dit que s’està focalitzant tota la problemàtica de l’os amb Goiat, mentre són també altres els ossos que ataquen i passen desapercebuts. La manifestació convocada pel sindicat la centrarà els atacs d’os als ramats però també s’hi sumaran altres reivindicacions del sector ramader com els danys de la fauna salvatge o la tuberculosi.

UP està realitzant un seguit de xerrades informatives pel territori per valorar les futures accions i per prendre les mesures necessàries per disminuir els danys de la fauna protegida com els ossos, els voltors i els llops contra la ramaderia i l’agricultura a les comarques de muntanya. En els pròxims dies el sindicat durà a terme noves xerrades el dia 13 a la Pobla de Segur (Pallars Jussà), el 21 a Vilaller (Alta Ribagorça) i el 28 a Llavorsí (Pallars Sobirà). El sindicat denuncia que la situació s’està tornant insostenible per als ramaders, i els atacs de la fauna protegida, especialment de l’os i els voltors, són cada vegada més nombrosos, provocant danys directes al bestiar i altres d’indirectes, en forma d’abandó de pastures o d’increment de despeses en haver de prendre mesures extraordinàries. A més, darrerament s’han intensificat els casos de transmissió de malalties de la fauna salvatge, protegida o no, al bestiar d’algunes explotacions, que està obligat a passar tots els controls sanitaris.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Els pagesos aquests sols saben viure del cuento i de les subvencions a agost 08, 2018 | 10:33
  Els pagesos aquests sols saben viure del cuento i de les subvencions agost 08, 2018 | 10:33
  Que treballin com feien els seus pares, Conreant la terra, llaurant. Tot volen que els donin fet. Que vagin amb la escopeta a la muntanya com han fet tota la vida els seus aventpassats!
 2. Icona del comentari de: Pep a agost 08, 2018 | 11:48
  Pep agost 08, 2018 | 11:48
  Els pagesos tenen tota la raó. Ningú va demanar més ossos al Pirineu, doncs ja n'hi havia d'autòctons, concretament a la vall de Ossau. Només quatre ecologistes que ni tant sols trepitgen la muntanya i quatre il·luminats.. Jo com excursionista, mai n'he trobat a faltar. Se de gent que abans anava a passejar pels boscos amb els seus fills i ara ja no van al Pirineu pel ossos. Lo bo del cas es que si s'els gira el cervell et poden atacar i tu amb que te tens de defensar ? Amb una ma a cada....?
 3. Icona del comentari de: Lleidatà a agost 08, 2018 | 13:37
  Lleidatà agost 08, 2018 | 13:37
  I perquè no protesten pels purins. Sabeu que només a la comarca de la Noguera hi han quasi 1.000.000 de porcs declarats ( sense contar realment). És normal això?. Qui és preocupa per la Terra?
 4. Icona del comentari de: xup a agost 08, 2018 | 14:19
  xup agost 08, 2018 | 14:19
  podeu aprofitar i fer una manifestacio en contra de l,estacio de Baqueira Beret, que tambe os malmet els camps, o es que aixo no va aixi?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa