MonPlaneta
Una inspectora de nius de tortuga troba 1,2 milions en cocaïna a la platja d’una base de la NASA

Una inspectora de vida salvatge que buscava nius de tortuga marina per censar-los va topar amb aproximadament 1,2 milions de dòlars (990.000€) en cocaïna a la platja d’una base de la NASA el passat 19 de maig. La partida, d’uns trenta quilos de la substància estupefaent, va ser comissada per membres de les Forces Aèries dels Estats Units després que, suposadament, les onades la duguessin fins a cap Canaveral, a Florida, on hi ha les plataformes de llançament de naus espacials de l’agència espacial nord-americana.

L’inspectora va trobar el primer paquet i, pensant que podia ser droga, va informar les autoritats militars de la zona. Mentre esperava que arribessin, va anar trobant més i més paquets fins que, quan ja n’havia comptat 18, va tornar a trucar a l’exèrcit per recomanar-los que duguessin un vehicle per transportar-los tots. Després de l’arribada dels militars, de l’acordonament de la zona i del comís dels paquets, un agent de l’oficina del xèrif del comtat va fer una prova in situ en un dels paquets per confirmar que era cocaïna. Finalment, el número de paquets localitzats va ser de 24, que van ser entregats a les autoritats federals perquè obrissin una investigació.

La procedència de les drogues no ha pogut ser determinada, tot i que és conegut que el tràfic marítim de cocaïna és habitual a les costes de Florida i sovint o bé els palets es trenquen, fent que caiguin al mar i acabin a les costes, o bé són llençats a l’aigua davant l’aparició de l’Agència Antidrogues dels Estats Units.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa