MonPlaneta
Un tros de deixalla espacial impacta amb l’Estació Espacial Internacional
  • CA

Un dels braços robòtics de l’exterior de l’Estació Espacial Internacional ha rebut l’impacte d’un tros de deixalla espacial, segons ha informat l’Agència Espacial Canadenca. Tot i això, afirmen que continua funcionant perfectament. Els danys en el braç, anomenat Canadarm, van ser descoberts durant una inspecció conjunta entre canadencs i nord-americans a mitjans del passat mes de maig, quan van detectar l’existència d’un forat a l’aïllament tèrmic. Amb la quantitat de deixalles que hi ha a l’òrbita terrestre, moltíssimes de les quals són massa petites per fer-ne un seguiment, és impossible què va xocar amb l’estació tot i que, tenint en compte les velocitats a què es mouen, la mida del forat indica que l’objecte devia ser molt petit.

La marca de l’impacte d’un tros de deixalles espacials a l’Estació Espacial Internacional | NASA/Agència Espacial Canadenca

Tot i això, l’impacte no deixa de recordar el perill que corren tant l’estació com els qui hi viuen a causa de l’existència d’aquestes deixalles. Fa un parell d’anys, un llançament de prova de l’Índia va deixar un rastre de peces molt a prop de l’òrbita de l’EEI, causant indignació pel perill que podia suposar. Durant els darrers anys diversos projectes, entre els quals en destaquen un d’europeu, un de britànic i un altre de japonès, han proposat la retirada de deixalles espacials, si més no dels fragments més grossos ja que, amb la seva acumulació, cada vegada són un problema més gran, especialment si es té en compte que alguns projectes nous comporten el llançament de desenes de satèl·lits nous, fent que l’òrbita més propera a la Terra comenci a estar excessivament concorreguda.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa