MonPlaneta
Un minut d’exercici intens ja beneficia els nostres ossos

Científics de la Universitat de Exeter i de la Universitat de Leicester, a Regne Unit, han descobert que els qui realitzen “breus esclats” d’exercici d’alta intensitat, com per exemple l’aixecament de pesos, és equivalent a una carrera de ritme mitjà en dones premenopàusiques, ja es tradueix en una millor salut òssia.

Utilitzant dades del Biobanc del Regne Unit, els investigadors van descobrir que les dones que de mitjana realitzaven de 60 a 120 segons d’activitat d’alta intensitat i pes, cada dia tenien un 4% més de salut òssia que aquelles que van exercitar-se durant menys d’un minut.

“Encara no sabem si és millor acumular aquesta petita quantitat d’exercici en bits al llarg de cada dia o realitzar-ho tot alhora, i també si una sessió lleugerament més llarga d’exercici en un o dos dies a la setmana és tan bona com 1-2 minuts al dia. Però hi ha un vincle clar entre aquest tipus d’exercicis d’alta intensitat i peses i una millor salut òssia en les dones”, ha explicat l’autora principal, la doctora Victoria Stiles, de la Universitat de Exeter.

A causa que es tracta d’un estudi transversal, que avalua les dades preses d’un subconjunt de la població en un moment en particular en el temps, “no podem estar segurs de si l’activitat física d’alta intensitat aporta una millor salut òssia, o si aquelles persones amb millor salut dels ossos milloren encara més pel fet de fer exercici”, admet l’investigadora, però sí que remarca que “sembla probable que només 1-2 minuts de córrer un dia és bo per a la salut òssia”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa