MonPlaneta
Un consum alt de bolets està associat a una disminució del risc de càncers
  • CA

Un consum alt de bolets s’associa a un menor risc de càncer, segons un estudi de la Universitat Penn State (Estats Units) que ha analitzat les dades de 17 estudis sobre aquesta malaltia fets entre 1966 i 2020 i que cobreixen més de 19.500 pacients. Publicada a la revista ‘Advances in Nutrition’, la investigació apunta que menjar molts bolets, que són rics en vitamines, antioxidants i altres nutrients, ajuda a protegir contra el càncer. D’acord amb les dades analitzades pels experts de Penn State, les persones que mengen 18 grams de bolets cada dia tenen un 45% menys de risc de patir càncer en comparació amb les persones que no en mengen mai.

Els bolets són la font més potent d’ergotioneina, un antoxidant i protector cel·lular molt potent, i els responsables de l’estudi apunten que és possible que aquesta gran aportació diària d’antioxidants protegeixi de l’estrès oxidatiu i redueixi el risc de càncer en els nivells que s’han observat. Les properes investigacions en aquest sentit miraran d’identificar quin és el mecanisme concret que produeix aquesta protecció i, també, quina reducció té en cada tipus de càncer. El que és clar, però, és que afegir més bolets a la nostra dieta no només és una bona idea pel que aporten als àpats sinó que, a més, podria estar salvant-nos la vida o estalviant-nos un mal tràngol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa