MonPlaneta
Un component dels alvocats podria servir per tractar la leucèmia
  • CA

Un compost químic present als alvocats podria dur al descobriment d’una nova manera de tractar la leucèmia, segons un estudi de la Universitat de Guelph (Canadà) que ha estat publicat a la revista ‘Blood’. Segons sembla, el compost ataca un enzim que els investigadors han identificat per primera vegada com a crucial per al creixement de les cèl·lules canceroses. La investigació es va centrar en la leucèmia mieloide aguda, la que té un pronòstic més greu. La majoria d’afectats tenen més de 65 anys i la supervivència al cap de cinc anys del diagnòstic és de menys del 10%.

Les cèl·lules canceroses de la leucèmia tenen quantitats més grans del normal d’un enzim anomenat VLCAD i que participa en el seu metabolisme. Per tant, la necessita per sobreviure i, si se l’ataca, se’n pot inhibir la proliferació. És el primer cop que el VLCAD és l’objectiu d’un tractament contra el càncer i, en repassar compostos presents en aliments per trobar una manera d’inhibir-lo, el més prometedor que van trobar era als alvocats. Concretament l’alvocatina B, una molècula de greix que és present només en aquesta fruita i que havia estat investigada en relació a la prevenció de la diabetis i al control de l’obesitat. Finalment, resulta que podria ser molt més útil en pacients amb leucèmia.

Els estudis fets sobre el seu ús en altres problemes de salut indiquen que els humans toleren bé quantitats relativament altes d’aquest compost, de manera que els assaigs clínics podrien començar aviat i, qui sap, potser trobar una alternativa a procediments tan agressius com la químioteràpia en una malaltia que, a més, té una ràtio de supervivència molt baixa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa