MonPlaneta
La UE inverteix més de 2.000 milions d’euros en 140 projectes de transport verd
  • CA

La UE dona suport a la recuperació econòmica en tots els estats membres injectant gairebé 2.200 milions d’euros en 140 projectes de transport clau. Aquests projectes ajudaran a construir les connexions de transport que falten arreu del continent, impulsar el transport sostenible i crear llocs de treball. Els projectes rebran finançament en el marc del programa de la UE per a infraestructures de transport, Conecting Europe Facility (CEF). Amb aquest pressupost, la UE avança cap als seus objectius climàtics establerts en el Pacte verd europeu. S’ha posat un especial èmfasis en reforçar les estructures ferroviàries, incloent-hi les connexions transfrontereres i connexions amb ports i aeroports. El transport marítim ver vies navegables s’impulsa a través de més connexions multimodals amb les xarxes de carreteres i ferroviàries. En el sector marítim, s’ha donat prioritat a projectes de curta distància basats en energies alternatives i la instal·lació de punts d’energia a terra perquè els ports redueixin les emissions dels vaixells atracats.

La comissària de Transport, Adina V?lean, ha afirmat: “els 2.200 milions d’euros de la UE a aquestes infraestructures clau de transport ajudaran a impulsar la recuperació econòmica i esperem que generin 5.000 milions d’inversions. Els projectes en els quals invertim van des de vies de navegació interior fins a connexions multimodals, passant per energies alternatives i grans infraestructures ferroviàries. El Connecting Europe Facility (CEF) és un dels instruments clau per crear un sistema de transport resilient a prova de crisis que és important tant ara com en el futur”. La UE donarà suport a projectes ferroviaris ubicats en les Xarxes TEN-T amb un total de 1.600 milions d’euros (55 projectes). També donarà suport a la transició cap a energies més verdes (19 projectes) amb gairebé 142 milions. Un nombre de projectes importants estan destinats a l’ús de gas natural liquat (LNG) en el transport marítim, com els que es duran a terme als ports de Barcelona i palma. En el transport per carretera també es desplegaran energies alternatives, com ara la instal·lació de 17,275 punts de recàrrega en la xarxa de carreteres o el desplegament de 355 nous busos.

Nou projectes contribuiran a la interoperabilitat del sistema ferroviari a la UE i a un sistema fluid de trens a través del continent a través del Sistema de gestió del tràfic ferroviari europeu actualitzant les locomotores i les vies ferroviàries per promoure el sistema de control europeu unificat que millorarà la seguretat i farà disminuir el temps de viatge. Els nou projectes rebran més de 49,8 milions d’euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa