MonPlaneta
La UE actua per adquirir equips mèdics davant la crisi sanitària del COVID-19
  • CA
Parlament Europeu | Cedida

La setmana passada, la Comissió Europea va establir un mecanisme per reunir material sanitari i garantir que el subministrament necessari per combatre el COVID-19 arriba ràpidament als països membres en situació d’escassetat. El material serveix tant per tractar a pacients infectats, com protegir als sanitaris i contenir la propagació del virus. El Parlament treballa amb els Estats membre per aprovar ràpidament quaranta milions d’euros (dels cinquanta inicialment previstos) per a material mèdic de cures intensives, com ventiladors i equips de protecció personal, incloses mascaretes reutilitzables.

Els països també estan unint forces en el marc de l’Acord d’Adquisició Conjunta per comprar equips de protecció personal, ventiladors i articles necessaris per efectuar proves diagnòstiques. Actuar units els situa en una posició més sòlida en el mercat mundial. Pascal Canfin, president de la comissió de Medi Ambient, salut pública i seguretat alimentària del PE, va assenyalar: “La setmana passada, Europa va prendre diverses decisions històriques davant el COVID-19. Europa està fent tot el possible per salvar vides. Es tracta de la solidaritat de la UE en acció”.

RescEU és part del Mecanisme de Protecció Civil de la UE, dissenyat per enfortir la cooperació entre els països de la UE en l’àmbit de la protecció civil. Des de la creació de rescEU el 2019, la UE pot ajudar directament als Estats membres afectats per desastres quan les capacitats nacionals es veuen superades. A més, i gràcies al Mecanisme de Protecció Civil de la UE, més de 1.800 ciutadans han estat repatriats de tot el món després del brot del COVID-19. Fes click en aquest enllaç per conèixer més detalls per Estat membre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa