MonPlaneta
Trump anuncia la ruptura dels Estats Units amb els acords contra el canvi climàtic
Donald Trump en una imatge d’arxiu | Lucas Jackson/Reuters

!--akiadsense-->

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha confirmat aquest dijous la ruptura del seu Govern amb l’Acord de París contra el Canvi Climàtic, amb el qual el seu predecessor, Barack Obama, es va comprometre al final de 2014, en un gest sense precedents fins llavors per part d’una Administració nord-americana.

Trump argumenta que els compromisos recollits en aquest “mal acord” perjudiquen els Estats Units i, en concret, al desenvolupament de la seva economia i a la creació d’ocupació. El seu objectiu passa per cercar un document més favorable i “just”, encara que de moment no ha aclarit com ni quan ho farà.

En aquest sentit, ha explicat que no vol que res “s’interposi en el camí” del desenvolupament dels Estats Units i ha apel·lat al seu “deure solemne” de protegir els interessos del seu país.

El gest de Trump situa els Estats Units al costat de Síria i Nicaragua, que tampoc es van unir a un acord del que sí formen part més de 190 països. Els Estats Units és el segon país més contaminant del món, només per darrere de Xinesa. Els experts estimen que emet a l’atmosfera més del 15% dels gasos registrats a tot el món.

Nou comentari

Comparteix