MonPlaneta
Troben una tortuga a les Galàpagos que es pensava que s’havia extingit fa un segle

Un exemplar de tortuga gegant que es pensava que s’havia extingit fa uns cent anys, ha estat trobat a l’illa de Ferlandina, a l’arxipèlag de les Galàpagos, segons ha anunciat a través de Twitter el ministre d’Ambient d’Equador, Marcelo Mata. Segons ha explicat, l’espècimen que ha estat localitzat és una femella adulta de l’espècie Chelonoidis phantasticus, coneguda com a “tortuga de l’illa nòrdica” i els responsables de la troballa van ser els membres d’una expedició que liderava l’autoritat de Parcs de Galàpacos i el grup Galapagos Conservancy.

Fins ara, l’únic exemplar d’aquesta espècie que es coneixia va ser vista l’abril de 1906 durant una expedició a l’illa que va ser duta a terme per l’Acadèmia de les Ciències de California. Segons sembla, tot i que es creia que les erupcions volcàniques que la regió ha viscut durant els darrers segles podrien haver dut l’espècie a l’extinció, hi ha indicis, reforçats per aquesta troballa, que encara n’hi podrien haver, per bé que molt poques.

La tortuga de l’illa nòrdica és la dotzena espècie de tortuga que es descobreix que habita l’arxipèlag de les illes Galàpagos, un paradís natural que el 1979 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa