MonPlaneta
Troben un rinoceront llanut de fa més de 20.000 anys en perfecte estat de conservació
  • CA

Un exemplar jove de rinoceront llanut i la seva banya, que era molt a prop, van ser descoberts aquest mes d’agost en un dipòsit de permagel del riu Tirekhtyakh, al nord-est de Rússia. Segons informa el diari ‘The Siberian Times’, l’animal és el més ben conservat que s’ha trobat mai a la regió i té els seus òrgans interns, incloses les dents, els intestins, part del greix i els teixits pràcticament intactes, cosa molt sorprenent tenint en compte que va morir, aproximadament, entre fa 20.000 i 50.000 anys.

El diari cita diversos científics relacionats amb el descobriment que afirmen que el rinoceront tenia entre tres i quatre anys quan va morir i ja vivia separat de la seva mare.

Pel que fa al sexe de l’animal, encara és desconegut, com la seva antiguitat exacta, que haurà d’esperar a les anàlisis de radiocarboni. El que sí que se sospita, per la llargada del seu pèl, és que va morir a l’estiu.

D’altra banda, cal destacar que el cos està intacte en un 80% i que va ser descobert de manera casual per un habitant de la regió en uns dipòsits de permagel on, durant els darrers anys, s’han trobat altres restes d’animals en molt bon estat de conservació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa