MonPlaneta
Troben restes d’un ocell prehistòric tres cops més gran que un estruç
  • CA
Els fòssils d’ocell gegant que han estat descoberts a Crimea | Acadèmia Russa de Ciències

Un equip de l’Acadèmia Russa de Ciències ha anunciat a la revista ‘Journal of Vertebrate Paleontology’ la descoberta, a una cova de Crimea, de les primeres proves concloents que els europeus prehistòrics havien conviscut amb alguns dels ocells més grans que han existit mai, que multiplicaven per tres la mida dels estruços actuals. Tot i que fins ara es pensava que una mida tan gegantina en ocells només havia estat possible a indrets com Madagascar, Nova Zelanda i Austràlia, la troballa d’un nou exemplar a la cova Taurida, a la costa nord del Mar Negre, ho contradiu. Tot i que encara no se sap si estava gaire emparentat amb els estruços, els càlculs dels científics li atribueixen un pes de 450 quilos i una mida semblant a la d’un ós polar adult.

És el primer cop que un ocell d’aquestes característiques és descobert a l’hemisferi nord. Tot i que l’espècie -Pachystruthio dmanisensis- era coneguda, no se n’havia intentat calcular mai la mida. Es pensa que, com l’estruç, no podia volar però podia córrer ràpidament i que, dret, devia medir uns tres metres i mig. A a la mateixa cova també s’han trobat fòssils d’altres animals enormes, en aquest cas carnívors, com ara guepards i hienes gegants i tigres de dents de sabre, que fins i tot eren capaços de caçar mamuts. La presència d’aquestes restes animals han ajudat a establir la seva antiguitat, d’entre 1,5 i 2 milions d’anys. La presència coneguda d’homínids a la zona durant la mateixa època fa pensar que, en el moment de la seva arribada al continent europeu, aquest ocell gegant formava part de la fauna habitual.

La cova Taurida va ser descoberta fa aproximadament un any, durant la construcció d’una carretera. Les descobertes que s’hi han fet d’aleshores ençà l’han convertit en un indret molt prometedor pels qui estudien com era Europa en el moment de l’arribada dels primers humans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa