MonPlaneta
Troben una parella per a la granota més solitària del món

Un exemplar mascle de granota d’aigua de Sehuencas, que es pensava que era el darrer animal viu de la seva espècie, ha trobat companyia. Segons informa la cadena britànica BBC, després de 10 anys de solitud a un aquari de Bolívia, una expedició a les profunditats de les selves nebuloses del país andí ha aconseguit trobar una ‘Julieta’ per aquesta granota, que va ser batejada com a Romeo. No només això: l’expedició va trobar fins a cinc granotes d’aigua de Sehuencas, que van ser capturades per fer-les criar i poder reintroduir l’espècie a lanatura.

Els cinc exemplars, dues femelles i tres mascles, són les primeres granotes d’aigua de Sehuencas que es troben en estat salvatge en una dècada, tot i les expedicions que s’havien fet pels llocs que acostumava a habitar per trobar-ne més. Romeo, de fet, va ser una de les darreres: el van capturar fa 10 anys per tal de preservar l’espècie, però des d’aleshores no s’havia aconseguit trobar-li una parella. De fet, fa gairebé un any que els científics que en tenen cura li havien obert un perfil a una pàgina web de contactes per mirar de trobar una femella de la seva espècie.

Les granotes capturades ara són en quarantena i en espera de començar un programa de cria en captivitat per impedir l’extinció de l’espècie, una de les diverses espècies de granotes d’aigua de Bolívia, Equador i el Perú que estan sent greument amenaçades pel canvi climàtic, les espècies invasores i la destrucció dels seus hàbitats. Passats uns dies, doncs, Romeo podrà, finalment, conèixer a Julieta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa