Científics internacionals han trobat un gas a l’atmosfera de Venus que podria estar vinculat a l’existència de vida al planeta, segons apunta un estudi publicat per la revista ‘Nature Astronomy’. Els investigadors han localitzat a Venus fosfina, un gas tòxic. “És molt difícil explicar la presència de la molècula de la fosfina sense vida”, ha assegurat la líder de l’estudi, Jane Greaves, de la Universitat de Cardiff.

Amb tot, la pròpia Greaves ha avisat que “seria molt complicat” per a qualsevol tipus de vida sobreviure a Venus, un planeta amb molts gasos corrosius i una pressió atmosfèrica molt elevada que provocaria la mort immediata a una persona. “Hi ha vida a Venus? Espero que sí, però no ho podem garantir del tot”, afegeix Greaves.

Segons apunten els investigadors, la troballa de fosfina pot indicar que el planeta té el “potencial” d’acollir vida i que hi podrien haver hagut processos fotoquímics o geoquímics.

Segons explica Greaves, es tracta d’un “experiment fet per pura casualitat”. “En realitat, va ser aprofitant la poderosa tecnologia de JCMT i pensant en futurs instruments. Vaig pensar que podríem descartar escenaris extrems, com els núvols plens d’organismes”, diu la líder de l’estudi, que reconeix que es van quedar en “xoc” quan van localitzar fosfina.

Ara, l’equip de científics espera poder investigar a quina part exacta dels núvols està la fosfina i poder buscar altres gasos relacionats amb la vida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa