MonPlaneta
Trobat l’arbre tropical més alt del món, que mesura més de cent metres

Un equip de científics del Regne Unit han descobert l’arbre tropical més dean del món, segons informa la cadena britànica BBC. L’arbre, del gènere Shorea, mesura més de 100 metres d’alt i ha estat trobat a una selva de Borneo per un equip de la Universitat de Nottingham (Anglaterra).

Posteriorment, investigadors de la també anglesa Universitat d’Oxford van fer escànners en tres dimensions i va emprar drons per examinar acuradament l’arbre i confirmar que la troballa era, efectivament, un rècord.

Segons explica a la BBC l’escalador local Unding Jami, que es va enfilar a l’arbre amb una cinta de medir, l’ascensió fins el capdamunt de l’arbre va ser “aterridor i ventós”. Tot i això, també afirma que “honestament, la vista des de dalt era increïble. No sé què més dir a banda que era molt, molt, molt increïble”.

La doctora Doreen Boyd, de la Universitat de Nottingham, ha declarat que la troballa és molt important perquè “és la ciència dient-nos que aquests arbres existeixen, que arriben a alçades que potser no havíem anticipat mai que hi deu haver altres arbres alts allà fora que encara no hem descobert”. A més, també creu que “això ens diu que hem de protegir aquests arbres”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa