MonPlaneta
Trobat l’arbre tropical més alt del món, que mesura més de cent metres
  • CA

Un equip de científics del Regne Unit han descobert l’arbre tropical més dean del món, segons informa la cadena britànica BBC. L’arbre, del gènere Shorea, mesura més de 100 metres d’alt i ha estat trobat a una selva de Borneo per un equip de la Universitat de Nottingham (Anglaterra).

Posteriorment, investigadors de la també anglesa Universitat d’Oxford van fer escànners en tres dimensions i va emprar drons per examinar acuradament l’arbre i confirmar que la troballa era, efectivament, un rècord.

Segons explica a la BBC l’escalador local Unding Jami, que es va enfilar a l’arbre amb una cinta de medir, l’ascensió fins el capdamunt de l’arbre va ser “aterridor i ventós”. Tot i això, també afirma que “honestament, la vista des de dalt era increïble. No sé què més dir a banda que era molt, molt, molt increïble”.

La doctora Doreen Boyd, de la Universitat de Nottingham, ha declarat que la troballa és molt important perquè “és la ciència dient-nos que aquests arbres existeixen, que arriben a alçades que potser no havíem anticipat mai que hi deu haver altres arbres alts allà fora que encara no hem descobert”. A més, també creu que “això ens diu que hem de protegir aquests arbres”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa