Tres voltors més moren electrocutats a la Noguera

Els Agents Rurals esperen la confirmació de la necròpsia per exigir a la companyia elèctrica que faci les correccions necessàries per evitar nous accidents com aquest

Voltor electricutat

Voltor electrocutat a la Baronia de Rialb (la Noguera) | Agents Rurals

Durant les inspeccions d’ofici que fan a les instal·lacions de la xarxa de distribució d’electricitat, els Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació van trobar, aquest passat diumenge, les restes de dos voltors als peus d’una torre elèctrica al terme municipal d’Àger, a la comarca de la Noguera. El mateix dia, i gràcies a l’avís d’un ciutadà, també van recollir un tercer exemplar d’aquest rapinyaure a la Baronia de Rialb, a la mateixa comarca.

Voltor electricutat

Voltor electrocutat a Àger (la Noguera) | Agents Rurals

Els Agents Rurals van traslladar els tres cadàvers al Centre de Fauna de Vallcalent perquè se’ls practiqui una necròpsia veterinària. Si els resultats confirmen que la causa de la mort dels animals ha estat l’electrocució, es requerirà a l’empresa propietària que introdueixi les mesures necessàries a les seves torres per impedir que es produeixin més morts. Els voltors són una de les espècies, ni molt menys l’única, que durant els darrers mesos ha vist com alguns exemplars morien electrocutats a diverses comarques catalanes. Tot i els protocols que miren d’assegurar-ne la protecció, les torres elèctriques continuen sent una amenaça per a molts ocells, alguns dels quals, a més, estan en perill.

Nou comentari