MonPlaneta
Tres detinguts a Sant Vicenç de Montalt per tràfic de rèptils protegits
  • CA

La Guàrdia Civil ha detingut a Santi Vicenç de Montalt (Maresme) tres persones d’una organització dedicada al tràfic d’espècies protegides. En el marc de l’operació ‘Euler’, han intervingut 21 tortugues, tres cocodrils, dues serps pitó i un camaleó, catalogats com a animals protegits i espècies invasores.

La investigació va començar a principis del 2019, quan el cos policial va detectar a l’aeroport del Prat a un ciutadà espanyol que havia arribat de les Illes Seychelles i a qui se li van intervenir, camuflades en l’equipatge, 76 cries vives de tortugues Gegant d’Aldabra.

Els agents del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) van iniciar una investigació per conèixer el destí que haguessin tingut aquests cries de tortuga. Fruit de les investigacions, van ubicar el nucli zoològic il·legal i van procedir a la identificació de les persones integrants de la banda dedicada al tràfic il·legal d’espècies protegides.

Com a resultat, es va fer un registre en una finca de Sant Vicenç de Montalt, on es va trobar una instal·lació preparada per a emmagatzemar i conservar gran quantitat i varietat d’animals exòtics mantenint una temperatura i humitat determinada. Hi havia nombrosos terraris, focus de llum de diferents intensitats i un gran congelador on s’emmagatzemaven pollastres per a alimentar els animals.

En total es van interceptar 19 tortuges Trochemys Scripta, dues tortugues Centrochelys Sulcata, dues serps Aspidites Ramsavi, un camaleó Chamaleo Callyptratus i tres cocodrils Cocodylus Siamensis. Als detinguts se’ls acusa dels delictes de pertinença a organització criminal, contraban, falsedat documental i contra la fauna. El cas està a disposició del jutjat d’instrucció 5 i de la fiscalia de medi ambient.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa