MonPlaneta
Els trens d’hidrogen substituiran els motors dièsel a Alemanya

Siemens i l’operadora de ferrocarril alemanya Deutsche Bahn van anunciar aquest dilluns que començaran a provar un nou tren d’hidrogen amb una autonomia de més de 600 quilòmetres, una alternativa que permetria eliminar 1.300 locomotores dièsel al país, i per tant, reduir enormement les emissions de CO2.

En un comunicat conjunt, les dues empreses van anunciar que les proves s’iniciaran el 2024 i duraran un any, fent servir trens de dos vagons que viatjaran a una velocitat màxima de 160km/h i que poden recarregar les bateries en només un quart d’hora. El Mireo Plus H, com han batejat la nova locomotora, circularà ocupant el lloc d’una locomotora dièsel en una ruta entre tres ciutats de l’estat de Baden-Württemberg i, tota sola, estalviarà unes 330 tones de diòxid de carboni en el primer any.

Actualment, Deutsche Bahn encara té uns 1.300 trens que funcionen amb gasoil perquè només un 60% dels seus 33.000 quilòmetres de línia fèrria estan electrificats. Amb la implantació dels trens d’hidrogen, la companyia espera haver eliminat l’ús de combustibles fòssils el 2050.

El Mireo Plus H funcionarà amb una bateria i cèl·lules de combustible que converteixen hidrogen i oxigen en electricitat, i si la primera versió, de dos vagons, té una autonomia de 600 quilòmetres, Siemens afirma que la versió de tres vagons podria tenir una autonomia de fins a 1.000km.

Així, es donarà una empenta més a l’hidrogen, una de les alternatives més prometedores als combustibles fòssils que ja ha estat provada per altres companyies com ara la francesa Alstom, que va provar el seu model al nord d’Alemanya entre 2018 i 2020 i que, en vista de l’èxit, s’ha ampliat a algunes rutes que la companyia té a Àustria.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa