MonPlaneta
Traslladen 36 exemplars de tritó del Montseny al Pont de Suert i al Zoo de Barcelona
Cria en captivitat de tritons del Montseny | Departament de Territori i Sostenibilitat

El Centre de Fauna de Torreferrussa ha cedit 18 parelles de tritó del Montseny al Centre de Fauna del Pont de Suert i al Zoo de Barcelona, dins del programa de cria en captivitat d’aquesta espècie impulsat en el marc del projecte europeu LIFE Tritó Montseny. Concretament, s’han traslladat 10 parelles de la població occidental al centre de Lleida, i 8 parelles de la població oriental al Zoo de Barcelona. D’aquesta manera, el Centre de Fauna de Pont de Suert compta ara amb 17 parelles i 2 trios, mentre que el Zoo de Barcelona, acull 18 parelles i 6 grups de cria. Així mateix, el Centre de Fauna de Torreferrussa també doblarà el nombre de parelles amb exemplars nascuts al centre i enguany acollirà unes 60 parelles de cria.

Les parelles de tritons destinades a la reproducció per futurs alliberaments se seleccionen genèticament per assegurar i augmentar la diversitat genètica dels seus descendents per sobreviure als canvis del medi. Amb aquest augment del nombre de parelles es prepara una nova temporada de cria on s’espera poder augmentar considerablement el nombre d’exemplars criats el passat any 2018. En un parell d’anys es preveu assolir els objectius marcats dins el projecte LIFE Tritó Montseny i arribar als 800-1000 exemplars nascuts en captivitat anualment. Per a això, durant l’any passat es van dur a terme obres d’ampliació i millora de les instal·lacions al centre de Fauna de Torreferrussa, Pont de Suert i al Zoo de Barcelona per triplicar la capacitat reproductora de l’espècie.

Cria en captivitat de tritons del Montseny | Departament de Territori i Sostenibilitat

A més dels tres centres que treballen en la cria en captivitat de l’espècie a Catalunya, el zoo de Chester, un dels més prestigiosos en recuperació d’amfibis, compta amb 12 parelles de tritó del Montseny des de l’abril de 2017, quan el Centre de Fauna de Torreferrussa li va cedir 24 exemplars per reubicar-los en una instal·lació amb prop de 60 aquaris. En global, el passat 2018, s’ha aconseguit entre els 4 centres de cria 380 larves (287 de la població occidental i 93 de la oriental). El destí d’aquestes cries és repoblar els torrents de Montseny. Per triar-los es realitza un acurat treball de recerca on s’investiga la qualitat d’aigua, les constants fisicoquímiques i la fauna i flora del rierol, amb la finalitat d’assegurar la supervivència dels animals alliberats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jordi a febrer 05, 2019 | 09:40
    Jordi febrer 05, 2019 | 09:40
    Tenim sort de que hi hà gent que es dedica plenament a protegir la natura, entre tots podem fer molt per conservar el nostre planeta i el de les futures generacions, encar que molta gent pensi que ens pertany i no pensin que estem de pas i podem gaudir-ho plenament si ho respectem

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa