MonPlaneta
El transport públic acosta a la població els parcs naturals del Montseny i Sant Llorenç del Munt
  • CA
Les línies de bus permeten, des de fa un any, accedir als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt de manera còmoda i sostenible | Diputació de Barcelona

Ara fa un any, la Diputació de Barcelona, mitjançant un acord amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, va establir línies d’autobus que, els caps de setmana i els dies festius, permeten arribar al cor dels parcs naturals del Montseny i Sant Llorenç del Munt i l’Obac, gestionats per la mateixa institució. Així, aquestes dues àrees van esdevenir molt més accessibles per a tota la població sense haver de comptar, com fins aleshores, amb el vehicle privat, del qual ara es pot prescindir. Durant aquest primer any, el servei ha estat molt valorat tant pels responsables dels parcs com pels usuaris que l’han emprat i que, gràcies a aquests busos, poden visitar indrets emblemàtics dels parcs estalviant no només la contaminació associada als vehicles privats sinó, també, les congestions de trànsit que es produeixen en els moments de més afluència, que es produeixen a la tardor.

Els recorreguts del Parc Natural del Montseny tenen el seu inici a l’estació de Renfe de Sant Celoni i van a dos dels punts de més interès de la zona: la vall de Santa fe i Fontmartina. Des d’aquests indrets, a més, hi ha diversos itineraris que permeten arribar a altres indrets emblemàtics com el turó de l’Home i les Agudes, els Empedrats, el turó de Morou o el pantà de Santa Fe. Pel que fa a la línia del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, comença a l’estació del Nord de Terrassa i va fins el Coll d’Estenalles, on també comencen recorreguts com ara la ruta de la Mola, amb el monestir de Sant Llorenç, o el Montcau, un dels cims més emblemàtics del parc. Alguns dels busos de la línia, a més, continuen fins a Mura i Talamanca, dues poblacions que tenen un interès turístic i gastronòmic destacat.

Accés a la Vall de Santa Fe del Montseny amb transport públic | Diputació de Barcelona

Totes aquestes rutes ofereixen bitllets integrats al sistema tarifari de l’ATM Barcelona, fent molt senzill que els usuaris puguin accedir al punt de sortida dels busos amb tren i iniciar la ruta cap als parcs fent servir el mateix bitllet. En el cas del Montseny, per exemple, gestionat per l’empresa Sagalés, el bitllet combinat tren-bus permet arribar a Sant Celoni fent servir un tren de Rodalies de Renfe a un preu d’anada i tornada de 10,80€ des de Barcelona, de 7€ des de qualsevol estació situada entre Granollers Centre i Maçanet-Massanes o de 13,10€ si se surt de qualsevol estació situada entre Girona i Sils. Els billets senzills d’anada i tornada des de Sant Celoni, d’altra banda, tenen un preu de 2,20€. Pel que fa al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, gestionat per Transports Generals d’Olesa, els bitllets senzills d’anada i tornada costen 2,20€ entre Terrassa/Matadepera fins al Coll d’Estenalles i 3,10€ fins a Mura i Talamanca. De manera semblant al cas del Montseny, s’ofereix un bitllet combinat tren-bus amb Ferrocarrils de la Generalitat que enllaça amb el Bus Parc. El preu d’aquest bitllet d’anada i tornada des de Barcelona és d’11,15€.

Tota la informació sobre aquestes línies d’autobus, horaris, parades i tarifes es pot consultar a la pàgina web de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa