MonPlaneta
Torra: “Hem de posar en valor la pagesia i la successió dels treballs del camp”
Quim Torra i Teresa Jordà inaugurant la Fira Agrícola de Sant Josep a Mollerussa | Jordi Bedmar (Generalitat de Catalunya)

El president de la Generalitat, Quim Torra, va inaugurar aquest passat dissabte la 147a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, acompanyat de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i l’alcalde de la capital del Pla d’Urgell, Marc Solsona. Durant la seva intervenció a l’acte inaugural el president Torra va assegurar que “necessitem posar en valor la pagesia i la successió dels treballs del camp” com a “sector cabdal, competitiu i viu del país que volem” perquè “no volem un país amb un gran cap i unes comarques desvalgudes”. En aquest sentit, va voler recordar que la Fira de Sant Josep “és un puntal i motor” del sector agrícola català. “Una fira que transcendeix el seu valor local per ser una fira de país d’un sector que és prioritat del Govern”, ha afegit.

El president de la Generalitat va mostrar el suport del seu Executiu en problemes com la crisi de preus i “l’injust repartiment dels ajuts de la PAC”. Davant d’aquesta situació, va recordar que “l’Estat ens constreny”, motiu pel qual l’Executiu ha tancat un acord pel repartiment català de la PAC. El president Torra va aprofitar la seva visita a la Fira de Sant Josep per reivindicar el paper de la dona a la pagesia. “A les dones pageses, som al seu costat”, va afirmar tot recordant que Govern va aprovar la creació del Consell Assessor de Dones del Món Rural i Marítim perquè “volem que les polítiques de gènere arribin a tot arreu”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Pagesa a març 18, 2019 | 11:43
  Pagesa març 18, 2019 | 11:43
  Que en fa d'anys que tots els de la Generalitat ho dieu. I cada any som menys, I que feu ? Ben poca cosa. Nosaltres ja fa temps que hem desconnectat... per força.
 2. Icona del comentari de: Anna a març 18, 2019 | 14:15
  Anna març 18, 2019 | 14:15
  Aneu tard i malament. Només cal fixar.se amb la procedència de la fruita, i la que han de tirar els pagesos catalans. I els baixos preus de la carn als ramaders, etc. Vergonyós
 3. Icona del comentari de: Heu de promocionar industria alimentaria a març 18, 2019 | 15:38
  Heu de promocionar industria alimentaria març 18, 2019 | 15:38
  a les agrees més agricoles.
 4. Icona del comentari de: La próxima visita a Waterloo será en un tractor amarillo y asunto terminado. a març 18, 2019 | 20:53
  La próxima visita a Waterloo será en un tractor amarillo y asunto terminado. març 18, 2019 | 20:53
  No hay problema que nuestro admirable Govern no pueda resolver con un acto pleno de simbolismo. Es la especialidad de la casa.
 5. Icona del comentari de: Discursos si en sap fer en Torra a març 18, 2019 | 21:33
  Discursos si en sap fer en Torra març 18, 2019 | 21:33
  Que magnific el que va dir en Torra, ningu ho pot negar. Oooh, molt ben dit Torra, pero les seves paraules no tenen res a veure amb els fets. Ara que, com no podria ser d'altra manera tot es culpa de l'estat espanyol? Oi Torra En sap molt d'explicar contes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa