MonPlaneta
Torra: “La feina de les ADF és essencial”
  • CA
Torra durant la jornada de reconeixement a les ADF | Generalitat de Catalunya

El president de la Generalitat, Quim Torra, va voler agrair aquest dimecres la “feina essencial i vital” de les Agrupacions de Defensa Forestal en la prevenció i extinció d’incendis, i va lloar el seu “compromís” desinteressat en la defensa del país i de la terra. “Gràcies per ser on no arriba l’Administració i per ser-hi sempre i arreu. Vosaltres defenseu el bé comú, que és la terra de tots, així que gràcies per saber que la responsabilitat és de tots”, va remarcar el president, posant de manifest les mancances del govern autonòmic en la matèria a l’hora de cloure l’acte de reconeixement a la tasca de les ADF que va tenir lloc a Manresa en motiu del 30è aniversari de la seva creació.

Acompanyat de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i del president de les ADF, Xavier Jovés, Torra va mostrar la total “confiança i orgull” del Govern en aquest cos, que aplega 7.600 voluntaris, i que demostra que, “en moments excepcionals, aquest país respon de manera excepcional, amb una generositat i solidaritat envejable”. “Mai tindrem prou paraules per agrair als professionals i als voluntaris la tasca que feu en la prevenció i extinció d’incendis”, va subratllar. Amb l’incendi de la Ribera d’Ebre encara actiu, el president de la Generalitat va fer notar que “el debat sobre la gestió del territori s’ha posat sobre la taula” i que cal que sigui “profund i a fons” i compti amb la implicació de la societat civil. “Qualsevol solució que prengui Catalunya en el futur, en aquest cas sobre la terra, ha de comptar necessàriament amb les ADF i amb aquelles agrupacions i pagesos que vulguin implicar-se”. Per aquest motiu, va assegurar que, “si volem que aquest sigui un país equilibrat i sostenible, no ens podem permetre el despoblament”. “Hem d’aconseguir planificar i gestionar els nostres espais forestals i, alhora, fomentar les activitats agrícoles i ramaderes”, va apuntar. En aquesta línia, Torra va apostar per un “model de país viu”, on “la gent de les comarques pugui treballar i guanyar-se la vida amb tota dignitat” i on “es valori, per sobre de tot, l’espai natural que és el que ens permet ser com som”.

Torra i Jordà amb representants de les ADF durant l’acte | Generalitat de Catalunya

Per la seva part, la consellera Jordà va remarcar que les ADF, com a conjunt d’agrupacions de voluntaris, “és únic a Europa” i que la seva missió és “donar un suport imprescindible a la Generalitat, tant en la prevenció d’incendis forestals, com també en la seva extinció”. “Gràcies a la vostra importantíssima capacitat d’intervenció immediata davant qualsevol conat d’incendi, perquè no només esteu desplegats per tot el territori, sinó que, a més a més, hi sou presents”, va destacar. Jordà va subratllar que si el món rural vol sobreviure i resoldre el problema els incendis té com a repte “fer productiu el bosc”, i va destacar que “aquesta és la millor forma de prevenció en la que cal que administracions, voluntaris i propietaris, treballem plegats”. “Escoltem-nos molt més. Escoltem els pagesos i ramaders. Escoltem les ADFs. Ells i elles són els que coneixen i estimen la terra”, va reblar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa