MonPlaneta
Torna l’Ultra Clean Marathon, la cursa sostenible i solidària amb la natura
  • CA
Els participants a la primera etapa de l’Ultra Clean Marathon 2019 amb membres de l’associació Osmon | Agència de Residus de Catalunya

Ja estan obertes les inscripcions per participar a la tercera edició de l’Ultra Clean Marathon, la cursa sostenible i solidària amb la natura. Aquest any, l’esdeveniment es reinventa, després de la cursa popular que va ser el 2018 i de les set curses corrent, en bicicleta i en caiac durant set dies (7×7) que es van organitzar l’any passat. Per al 6 de juny de 2020 l’UCM proposa una cursa de plogging (recollida de residus de la natura) competitiu per equips. La inscripció és gratuïta, però cada equip ha de fer una aportació d’un mínim de 600€ a una de les causes ambientals proposades per la pròpia UCM. El recorregut, de 60 quilòmetres, entre Terrassa i Barcelona, està dividit en sis trams d’aproximadament deu quilòmetres, i es pot escollir una de les següents modalitats:

– Modalitat de relleus: equips de 4 a 12 persones, que es reparteixen els diferents trams amb l’únic requisit de córrer almenys dos corredors de cada equip al mateix temps.

– Modalitat non-stop: equips de 2 a 6 persones que han de córrer juntes tot el recorregut.

L’UCM és una cursa competitiva on es comptarà quant tarden a arribar les persones participants però on també hi entren en joc d’altres elements que modifiquen el temps total. D’una banda, hi ha una sèrie de requisits en relació amb els residus que els corredors han d’anar recollint al llarg del recorregut, i que es poden consultar en detall en el reglament de la cursa. L’UCM també proposa tres categories de premis relacionats amb els residus recollits:

-cPremi “Per pes”: nombre de kg recollits en un tram concret

Premi al “residu més perillós”

Premi al “residu més curiós”

Foto de família de la darrera etapa de l’Ultra Clean Marathon 2019 | Ultra Clean Marathon

Els premis s’atorgaran el mateix dia 6 de juny al Moll de Marina de Barcelona, que és el punt d’arribada de la cursa. Durant l’UCM també es durà a terme un concurs de fotografies a Instagram, amb les úniques condicions que les imatges es facin i es publiquin durant el trajecte i que tinguin relació amb la temàtica “l’impacte de l’ésser humà sobre el medi natural”. Un jurat format per persones expertes de diferents àmbits serà l’encarregat de decidir quina és la foto guanyadora. Els dos eixos que conformen l’UCM, el plogging competitiu i el concurs de fotografies, condicionaran els temps de cursa dels equips per acabar modificant-los i generar, així, un temps final.

Al llarg del recorregut diverses entitats i empreses realitzaran neteges, entre les quals destaca la que es farà al front marítim de Barcelona, cobrint totes les platges i els espigons, tant en superfície com en l’àmbit submarí. La cursa acabarà amb una gran festa al Moll de Marina, on s’hi construirà una gran muntanya amb els residus recollits i es caracteritzaran. També hi haurà activitats educatives, adreçades a les famílies, per prendre consciència sobre l’impacte dels residus abocats al medi natural i de la importància de la bona conservació dels nostres espais.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa