MonPlaneta
Un tigre dona positiu per coronavirus a un zoo dels Estats Units
  • CA
Un exemplar de tigre de Bengala | Pixnio

Nadia, una tigressa de quatre anys d’edat del zoo del Bronx (Nova York, Estats Units) ha donat positiu a les proves del COVID-19, en el primer cas conegut al país d’un animal infectat pel virus. Segons informa la cadena britànica BBC, els resultats han estat corroborats pel Laboratori dels Serveis Veterinaris Nacionals. El mitjà també informa que se sospita que Nadia i sis grans felins més, que han desenvolupat símptomes, van ser contagiats per un treballador de centre que no ha estat identificat.

El fet que aquests animals -tres tigres i tres lleons- s’hagin posat malalts, amb tos seca i pèrdua de la gana, ha sorprès molt els veterinaris del centre. Fins ara hi ha hagut altres casos aïllats de mascotes que han donat positiu per coronavirus però, de moment, no hi havia proves que poguessin posar-se malalts o contagiar la malaltia. Aquest cas, doncs, tot i que podria ser únic, ha fet que Nadia fos estudiada amb detall per obtenir tanta informació com es pugui, que serà compartida amb la comunitat científica.

Segons explica la BBC, més enllà dels símptomes els animals es troben bé i estan sent vigilats de prop pels treballadors del zoo, com també ho estan sent els altres grans felins que, de moment, no sembla que hagi emmalaltit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa